No, Madam, It Took Me My Whole Life

Du  har kanskje hørt historien før, men jeg har veldig lyst til å dele denne med deg. Den finnes der ute i diverse artikler men dette utdraget er tatt fra Leda Karabelas artikkel i Why Hesitate [10. okt 2017: http://yhesitate.com/2011/08/07/no-madam-it-took-me-my-whole-life/]

Picasso is sketching at a park. A woman walks by, recognizes him, and begs for her portrait. Somehow, he agrees. A few minutes later, he hands her the sketch. She is elated, excited about how wonderfully it captures the very essence of her character, what beautiful work it is, and asks how much she owes him. “5000 francs, madam,” says Picasso. The woman is incredulous, outraged, and asks how that’s even possible given it only took him 5 minutes. Picasso looks up and, without missing a beat, says: “No, madam, it took me my whole life.”

Historien, om den er sann eller ikke, handler om to ting som jeg kjenner står veldig sentralt i mitt liv, det ene er TRENING. Jeg har sagt det en million ganger, men sier det igjen, man blir ikke god på noe med mindre man trener – også strikking. Jeg tror med hånda på hjertet at ALLE kan strikke, men det krever vilje, pågangsmot, til dels utholdenhet og ikke minst at du øver deg før du kommer dit at du kan kalle deg god! Hvis du vil, og har to armer, så får du det til! Jeg sier ikke med det at alle kan bli Picasso, men at hvis vi ikke øver, så kommer vi alle fall ikke videre.

Og en ting til – og det er kanskje det aller viktigste som jeg mener vi mennesker har en tendens til å glemme: verdien av noe har veldig ofte lite sammenheng med hvor lang tid det tok å lage det. Som kreativ designer kjenner jeg på den følelsen hver eneste dag. Ja, det kan se ut som om den jakken består av et visst antall masker foran og bak, og dett var dett, som Fleksnes sier. Eller at et strikkeheftet består av bilder og oppskrifter som allerede er skrevet. MEN, oppskriftene er skrevet som et resultat av mange års erfaringer og mye jobb, mange plagg som har blitt rekt opp og lange netter med testing og feiling før man lærer. Strikkeheftet har fått nye farger, nye bilder og ny rekkefølge minst 10 ganger før det går i trykken. Det er faktisk sånn at ja man kan sikkert slenge sammen en gratisoppskrift på fem minutter, men selv den gratisoppskriften tok et helt liv å lage … ha en kreativ dag!

Kreativ hilsen fra Anne Merete

www.varmdesign.no

IMG_7719

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s