La oss skape en alpakkagenerasjon!

vogntepperSøndag lanserte Alfabetika og Varm design et nytt ABC-produkt – vogntepper til våre minste verdensborgere. Teppene er perfekte nyfødtgaver til barnebarn, tantebarn, onkelbarn, venninnebarn, kameratbarn, naboens barn, ditt eget barn eller til et barn du ønsker noe ekstra godt. Disse teppene strikker du på 123 … i alle fall på pinne 12 og med dobbel tråd og til slutt broderer du på bokstaven med maskesting.

Hva er de strikket av, tenke du kanskje? Alpakka er svaret. 100 % alpakka – av beste kvalitet. Alpakka er noe av mykeste du kan tenke deg … og det KLØR IKKE!

Alle fortjener litt alpakka. Så la oss tylle disse små miraklene inn i alpakka fra første dag … LA OSS SKAPE EN ALPAKKAGENERASJON, en generasjon som får oppleve de mykeste deilige produkter og som ikke får kløutslett når de ser et hjemmestrikket plagg 😉

IMG_1507Hva er det som gjør alpakka spesielt godt egnet til baby- og barnestrikk? Infomasjonen nedenfor er hentet fra www.dustorealpakka.com

Alpakkafiberen er utrolig myk og klør ikke, selv om man har den rett på huden. Derfor egner den seg ekstra godt til sart babyhud.
Termostat. Små babyer har ikke en velutviklet egen termostat, de trenger hjelp for å klare å holde riktige kroppstemperatur, og blir lett for kalde eller for varme. Alpakka er 3 ganger varmere enn vanlig ull , samtidig som de glatte fibrene puster godt, og gjør at overskuddsvarmen slippes lett ut. Det kommer av at alpakkaen lever i et klima som kan være varmt midt på dagen (rundt 20 varmegrader) og veldig kaldt på natten (ned til 30 kuldegrader), og har pels som har tilpasset seg for å holde dyrene behagelig varme uansett. Sommerstid kan det være deilig for babyen å bare ligge oppå et mykt teppe, bare for å hjelpe til å holde seg varm, om vinteren kan vognposer eller tykkere plagg være fornuftig.

Allergi. Svært få mennesker reagerer allergisk på alpakka. Dessuten inneholder ikke fibrene lanolin slik som hos sau. Det er bra fordi lanolin er en voks som bidrar til at støv og skitt fester seg til plagget og kan irritere hud og luftveier.

Selvrensende og bakterihemmende. Vi anbefaler at du ikke vasker klær av alpakka så ofte, rett og slett fordi det er selvrensende. Alpakka inneholder store mengder naturlig svovel som fjerner vond lukt i plagget om du bare henger det ut til lufting. Dessuten hindrer svovel bakterievekst. Vaskes plagget for ofte fjernes svovelen gradvis, derfor anbefaler vi at du heller lufter plagget, eller skyller det opp i lunkent vann og kun vasker det med hårshampo, Milo eller Woollight dersom du får gjenstridige flekker på plagget. Men bruk aldri skyllemiddel.

ABC-strikkhilsen fra Anne Merete

Kilde: http://dustorealpakka.com/blogg/2012/04/alpakkababy/ (22.6.15)

One thought on “La oss skape en alpakkagenerasjon!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s