Strikking og yoga – to sider av samme sak?

IMG_8286Har du hørt uttrykket “strikking er den nye yogaen”? Hva? Tenker du kanskje, men strikking og yoga har i stor grad den samme innvirkningen på deg. Yoga bruker repeterende fysiske bevegelser og stillinger til å påvirke din mentale tilstand, det gjør også strikking. Det er den rytmiske, repeterende bevegelsen som er nøkkelen. Når du strikker maske etter maske, igjen og igjen, vil rytmen virke beroligende på hjerterytmen og pusten din, og dermed skape en følelse av indre balanse og ro.

Undersøkelser viser at repeterende bevegelser hos dyr øker  produksjonen av serotonin. Serotonin er et kjemisk stoff som vi mennesker produserer i kroppen og en del forskere mener serotonin er det stoffet som balanserer humøret vårt og har vi for lite serotonin kan det i lengden føre til depresjon. Et eksempel på slike repeterende bevegelser er når vi vugger babyer enten det er i en vugge eller i armene våre i en gyngestol, den gjentatt gyngingen har en sterk beroligende effekt.

Det skal sies at strikkingen ikke har den samme innvirkningen på alle. Noen mennesker som undertegnede får den samme roen av både yoga og strikking, mens andre sverger til den ene eller den andre. Hvorfor? Det kan i store grad forklares med at unseat hva vi driver med så er det når vi kommer inn i flyten og føler at vi mestrer at vi har størst utbytte og glede av det vi driver med. Hvis vi ikke mestrer det grunnleggende vil vi ikke kunne finne flyten og dermed få med oss alle fordelene en aktivitet gir oss 🙂

Så her er det bare å strikke på 😀

Strikkehilsen fra Anne Merete som strikker masse og driver litt med yoga, men gjerne skulle gjort mer

Kilder:
http://www.theguardian.com/lifeandstyle/2013/may/16/knitting-yoga-perfect-bedfellows (5.2.15)
http://www.psychologytoday.com/blog/open-gently/201311/should-you-knit (5.2.15)
http://www.medicalnewstoday.com/articles/232248.php (5.2.15)

One thought on “Strikking og yoga – to sider av samme sak?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s